Ehnaton Logo
Индустриална автоматизация
Решения от експерти

КОНТАКТИ

Общи условия

Навигационни линкове:

  1. Политика за защита на личните данни
  2. Политика за бисквитките
  3. Декларация за защита на личните данни

 

1. Политика за защита на личните данни

Изявление за конфиденциалност:

Защитата на Вашите лични данни е важна за нас. Ние оценяваме оказаното ни доверие избирайки да посетите и използвате akhnaton.biz и ehnaton.bg. и следваме произтичащите от това ангажименти да пазим неприкосновеността на предоставената ни от Вас лична информация като се стремим строго да се придържаме към ЗЗЛД. Настоящият документ, който подлежи на периодични актуализации, описва как използваме и обработваме личната Ви информация. Тук също ще намерите информация как да се свържете с нас, ако имате въпроси относно защитата на личните Ви данни.

Събиране, обработка и предаване на лични данни:

По принцип можете да посещавате нашия сайт, без да оставяте никакви лични данни. Личните данни се събират, само ако ги предоставяте доброволно, например когато извършвате запитване. Вие ще бъдете помолени да попълните онлайн форма, която съдържа: име, адрес, имейл, телефонен номер за връзка. Тази информация е необходима за обработка на заявката /поръчката ви, (включително изпращането на имейл до Вас за потвърждение на поръчката).

Съгласие и използване на данни за посочените цели:

Когато въвеждате лични или служебни данни (електронни адреси, имена, адреси), разкриването на данните се извършва напълно доброволно. Въвеждайки данните, Вие давате съгласие за събирането, обработката и използването им с цел установяване на контакт. Събиране, обработка и използване за каквито и да са други цели не се извършва. Това съгласие може да бъде отменено по всяко време, считано за бъдещ период.

Предаване на вашите лични данни не се извършва, освен ако изрично желаете това.

Право на информация:

Имате право да поискате информация за това какви данни се съхраняват за вас, техния произход, получателите им, както и с каква цел се съхраняват. Нашият екип ще ви предостави тази информация на office@akhnaton.biz Освен това имате право личните Ви данни да бъдат коригирани, блокирани и изтривани, в съответствие с нормативните разпоредби.

Сигурност:

ЕХНАТОН БЪЛГАРИЯ АД прилага цялостни технически и организационни мерки за защита на предоставяните данни срещу случайно или умишлено манипулиране, загуба, унищожение и достъп от неупълномощени лица. Нашите мерки за сигурност се подобряват непрекъснато, в крак с технологичното развитие.

Компетентни органи:

Възможно е да споделим и разкрием Вашите лични данни и информация на правителствени или разследващи органи, само ако това се изисква от закона (или други регламенти, имащи силата на закон), в случай на съдебен процес, наказателно разследване, съдебна заповед или призовка.

Допълнителна информация:

Вашето доверие е важно за нас. Затова ще отговорим на всички Ваши запитвания относно обработката на личните Ви данни. Ако имате въпроси, на които не сте получили, отговор за защита на данните, или ако желаете да получите по-задълбочена информация по определен въпрос, моля, свържете се по всяко време с нашия екип на office@akhnaton.biz.


 

2. Политика за бисквитките (cookies)

Ние използваме бисквитки или подобни инструменти на нашите сайтове, за да подобрим тяхното представяне и вашето преживяване. Тази политика обяснява как правим това.

Какво са бисквитки?

Бисквитките са малки текстови файлове, които уебсайтът може да запише на вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате страница или сайт. Бисквитката ще помогне на сайта или на други сайтове да разпознаят вашето устройство следващия път, когато го посетите. Web beacons или други подобни файлове могат да правят същото. Използваме термина бисквитки в тази политика, за да назоваваме всички файлове, които събират информация по този начин.

Бисквитките изпълняват множество различни функции. Например, те ни помагат да запомним вашето потребителско име или предпочитания, да анализираме колко добре се представят нашите сайтове или дори ни позволяват да ви препоръчаме съдържание, което смятаме, че ще бъде интересно за вас.

Някои бисквитки съдържат лична информация – например, ако сте кликнали на "Запомни ме", когато сте влизали в профила си, бисквитката ще запомни потребителското ви име. Повечето бисквитки не събират информация, която може да ви идентифицира, а по-скоро събират обща информация за това как потребителите достигат до нашите сайтове и ги използват или какво е тяхното местоположение.

Какви видове бисквитки използват сайтовете на Икономедиа?

По принцип бисквитките изпълняват 4 различни функции:

  1. Важни бисквитки. Някои бисквитки са жизнено важни за функционирането на нашите сайтове.
  2. Бисквитки свързани с ефективността на сайта.
    Използваме други бисквитки, за да анализираме как посетителите използват сайтовете ни и за да наблюдаваме представянето на нашия сайт. Това ни позволява да ви предложим преживяване с високо качество, като персонализираме предлаганото съдържание и бързо идентифицираме и отстраняваме различни проблеми. Например, бихме могли да използваме бисквитките, за да проследяваме кои страници са най-популярни. Също така бихме могли да използваме бисквитките, за да ви покажем статии или услуги, които смятаме, че биха били интересни за вас в зависимост от това как използвате сайта.
  3. Функционални бисквитки.
    Функционалните бисквитки ни позволяват да запомним вашите предпочитания, като големината на шрифта и други ваши прсонални настройки. Например, бисквитките ви спестяват време и услия за вкарването на потребителско име всеки път, когато посетите страницата ни.
  4. Поведенческо таргетирани рекламни бисквитки.
    Ехнатон България АД може да използва таргетирани реклами. За поведенческо таргетираните рекламни ние използваме услуга на Google Inc., която се нарича ремаркетинг. Според тяхната собствена политика, Google не събират лични данни при този процес. Въпреки това, ако вие не желаете да бъдете обект на ремаркетинг, можете да го деактивирате като промените настройките си на този линк:
    http://www.google.com/settings/ads.

    Също така, можете да деактивирате използването на бисквитки за целите на поведенческо таргетираните реклами, като следвате инструкциите на тази страница:
    http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp

Дали някой друг използва бисквитки на сайтовете на ЕХНАТОН БЪЛГАРИЯ АД?

Рекламодателите понякога използват техни бисвкитки, за да ви показват таргетирани реклами. Например, рекламодателите могат да използват профил базиран на сайтовете, които преди сте посещавали, за да ви показват по-подходящи реклами, когато посещавате сайтове на Ехнатон България АД. Вярваме, че е полезно за нашите потребители да виждат реклами, които са насочени към техните интереси.

Ние използваме или разрешаваме на трети страни да използват на нашите сайтове бисквитки, които влизат в четирите категории, които са споменати по-горе. Например, както много компании, използваме Google Analytics, за да наблюдаваме трафика на нашите сайтове. Също така, когато споделите статия използвайки бутоните към социалните мрежи (например Фейсбук).

Може да използваме бисквитки на трети страни, които да ни помогнат в проучване на пазара, следене на приходите, подобряване на функционалността и наблюдение на спазването на нашите правила и условия и политиката за авторски права.

Как да изключите бисквитките?

Всички съвременни браузъри ви позволяват да променяте настройките за бисквитки. Обикновено можете да намерите тези настройки в меню "опции" или "предпочитания" на вашия браузър. За да сте наясно с тези настройки, следните линкове могат да Ви помогнат или можете да използвате бутона "Помощ" от менютата на Вашия браузър за повече детайли:

Cookie settings in Internet Explorer

Cookie settings in Firefox

Cookie settings in Chrome

Cookie settings in Safari web and iOS.

Моля да запомните, че ако решите да спрете бисквитките, някои секции от нашия сайт може да не работят правилно.

Използва ли Икономедиа бисквитки, които съдържат личните ми данни?

Не, бисвкитките, които използваме са анонимни и не съдържат никакви лични данни.

 

Повече информация за това как бизнесът използва бисквитките е налична на: www.allaboutcookies.org.

Ако имате някакви въпроси по отношение на тази Политика за бисквитки, свържете се с нас на имейл: office@akhnaton.biz

Този докумен е обновяван за последно на 29 май 2018 г.


 

3. Декларация за защита на личните данни

Обща информация

В качеството си на администратор на лични данни по предоставяне на интернет услуги, „Ехнатон“ ООД отговаря на всички изисквания на Общия регламент за защита на личните данни (GDPR), като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно.

Информация относно Администратора на лични данни

  1. Наименование „Ехнатон“ ООД
  2. Седалище и адрес на управление: БЪЛГАРИЯ гр. София 1111 УЛ.ХРИСТО КЪРПАЧЕВ 7
  3. Адрес за упражняване на дейността: гр. София 1756, бул. Андрей Ляпчев 4, п.к.21/А
  4. Данни за кореспонденция: гр. София 1756, бул. Андрей Ляпчев 4, п.к.21/А
  5. E-mail: office@akhnaton.biz
  6. Телефон.: 02/ 8176000

Информация относно компетентния надзорен орган

  1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  4. Телефон:02 915 3 518
  5. Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
  6. Уеб сайт: www.cpdp.bg

„Ехнатон“ ООД осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни. Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

  1. Продажба на своите услуги;
  2. Регистрация и управление на личен профил;
  3. Писане на коментари и съобщения.

Чл. 1. (1) www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg събира и обработва личните данни на Ползвателите на Услугите на основание чл. 4, ал. 1, т. 2 и 3 от Закона за защита на личните данни и по-конкретно въз основа на следното:

  • Изрично получено съгласие на Ползвателя на услугата;
  • Изпълнение на задълженията на www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg към
    Ползвателите по договорите за използване на услугите.

(2) С приемане на общите условия за ползване на услугата, предоставяна от

www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg, Ползвателите изрично се съгласяват, че

www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg има право да обработва личните им данни,

предоставени при регистрацията за ползване на услугите.

(3) Чл. 2. (1) www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg събира и обработва личните данни,

предоставени от Ползвателите целите на предоставяне на Услугите по договора с

Ползвателите, включително за следните цели:

  • счетоводни цели;
  • статистически цели;
  • защита на информационната сигурност;
  • обезпечаване на изпълнението на договора за предоставяне на съответната услуга;
  • разрешаване на спорове между Ползвателя и трети лица;

(2) www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg следва следните принципи при обработката на личните данни на Ползвателите.

  • законност и добросъвестност;
  • точна определеност на целите на обработката;
  • съотносимост с целите на обработката;
  • точност и актуалност
  • съгласие на Ползвателите за обработка на данните.

Чл. 3. (1) www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg не събира и не обработва лични данни, а Ползвателите не предоставят лични данни, които се отнасят за следното:

  • разкриват расов или етнически произход;
  • разкриват политически, религиозни или философски убеждения, членство в политически партии или организации, сдружения с религиозни, философски, политически или синдикални цели;

(2) Ал.1 не се прилага в случаите по чл. 5, ал. 2 от Закона за защита на личните данни.

Срок на съхранение на личните Ви данни

Чл. 4. (1) www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg съхранява Вашите лични данни за срок не

по-дълъг от съществуването на профила Ви в уебсайта. След изтичането на този срок,

www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg полага необходимите грижи да изтрие и унищожи

всички Ваши данни, без ненужно забавяне.

(2) www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg Ви уведомява, в случай, че срокът за

съхранение на данните е необходимо да бъде удължен с оглед изпълнение на целите,

изпълнение на договора, с оглед легитимни интереси на www.akhnaton.biz /

www.ehnaton.bg или друго.

(3) www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg съхранява личните данни, които е необходимо

да пази по силата на приложимото законодателство за съответния предвиден срок, който може да надхвърля срока на съществуване на вашата регистрация.

Предаване на вашите лични данни за обработване

Чл. 5. (1) www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg може по собствена преценка да предава

част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на

целите за обработване при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679.

(2) www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg Ви уведомява в случай на намерение да предаде

част или всички Ваши лични данни на трети държави или международни организации.

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни

Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

Чл. 6. (1) Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да

бъдат обработвани от www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg за конкретна или за всички

цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за

обработка чрез попълване на формата във Вашия профил или чрез искане в свободен

текст.

(2) www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg може да поиска да удостоверите своята

самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.

(3) С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на регистрацията Ви за използване на услугите, Вашият акаунт ще стане неактивен.

Право на достъп

Чл. 7. (1) Вие имате право да изискате и получите от www.akhnaton.biz /

www.ehnaton.bg потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.

(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с него, както и до

информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните

Ви данни.

(3) www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg Ви предоставя при поискване, копие от

обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.

(4) Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но www.akhnaton.biz /

www.ehnaton.bg си запазва правото да наложи административна такса, в случай на

повторяемост или прекомерност на исканията.

Право на коригиране или попълване

Чл. 8. Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични

данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на

искане до www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg

Право на изтриване („да бъдеш забравен“)

Чл. 9.(1) Вие имате правото да поискате от www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg

изтриване на свързаните с Вас лични данни, а www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg има

задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените

по-долу основания:

  • личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
  • Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
  • Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас с лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
  • личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
  • личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg;
  • личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

(2) Сайтът www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg не е длъжен да изтрие личните

данни, ако ги съхранява и обработва:

  • за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
  • за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
  • по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
  • за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
  • за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

(3) За да упражните правото си на „забравяне“, Вие следва да подадете искане през опцията във Вашия профил или писмено искане, изпратено до www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg, както и да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните преди www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg, като представите на място своята лична карта за целите на идентификация и при необходимост въведете своите данни за вход в профила на лицето, за което се отнасят данните, пред служител на www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg.

(4) www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу сайта съдебни претенции или доказване на свои права.

Право на ограничаване

Чл. 10. Вие имате право да изискате от www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

  • оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg да провери точността на личните данни;
  • обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните Ви данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
  • www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
  • Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg имат преимущество пред Вашите интереси.

Право на преносимост

Чл. 11. (1) Вие можете по всяко време да изтеглите данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg, директно през Вашия профил или с искане по имейл. (2) Вие можете да поискате от www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg директно да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.

Право на получаване на информация

Чл. 12. Вие можете да поискате от www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

Право на възражение

Чл. 13. Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg, които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

Чл. 14. (1) Ако www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние Ви уведомяваме без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

(2) Сайтът www.akhnaton.biz / www.ehnaton.bg не е длъжен да Ви уведомява, ако:

  • е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
  • е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
  • уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

Тази политика е осъвременена за последен път на 20.05.2018 г.